Katto- ja lattialämmityksin varustetut kohteet

Jos kohde on varustettu kuivalla sähköisellä katto- tai lattialämmityksellä, joutuu jo vähän miettimään eri vaihtoehtoja.

Mikäli katto- tai lattiapinnoite uudistetaan, ainakin kattolämmitysjärjestelmässä voi olla järkevää uusia kattolämmityselementit ohjaustermostaattien lisäksi. Samalla kannattaa selvittää myös ohjausautomatiikan uusimista tai lisäämistä järjestelmään kulutuksen seurantajärjestelmineen.

Lattialämmityksen osalta vaihtoehtoisia toimintamalleja on edelliseen nähden useampia. Voidaan tyytyä parantamaan tai laajentamaan vain ohjausjärjestelmää termostaattien vaihtoineen tai lisäyksineen sekä kulutuksen seurantoineen. Kun halutaan vähentää energiankulutusta vielä enemmän aiempaan kulutukseen verrattuna, voidaan ainakin osiin lattioista vaihtaa uudet lattialämmityskaapelit asentaen ne uuden pintamateriaalin alapuolelle upottamatta niitä betoniin.

Asennuksen yhteydessä voidaan lattian lämmöneristävyyttä samalla parantaa helposti asentamalla lattialämmityskaapelin alapuolelle ohut lisälämmöneriste. Edellä mainituilla toimenpiteillä on saavutettavissa samoin kuin tasolämmittimienkin kohdalla helposti 20 % energiansäästö ja jopa enemmän.